.

Cornulete fragede cu rahat

O gustare desprinsa din copilarie! Incearca reteta Olgutei Iliescu de cornulete fragede cu rahat si adauga un strop de abur pentru un exterior crocant si un interior pufos. 

Ingrediente

Pentru aluat

250g unt la temperatura camerei
250g smantana acra 25%
400g faina alba cernuta
1 praf de sare

Pentru umplutura

rahat
zahar pudra pentru finisat



1. Mixeaza untul cu smantana. Adauga faina alba impreuna cu sarea si framanta un aluat omogen. Infoliaza si da la rece 1 ora.



2. Transfera pe masa de lucru usor infainata si taie in doua bucati egale. Intinde fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara de 2-3mm grosime, apoi taie fasii de aluat de 6cm latime.



3. Taie fiecare fasie de aluat in tringhiuri. Asaza o bucata de rahat la capatul fiecarui triunghi, apoi ruleaza strans.



4. Asaza fiecare cornulet intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repeta procedeul cu restul aluatului si coace cornuletele in cuptorul PlusSteam preincalzit la 180°C, pana marginile devin usor aurii. 



5. Cand sunt gata, transfera cornuletele calde intr-un bol cu zahar pudra. Scutura excesul apoi asaza pe un platou. Poti pastra cornuletele in cutii inchise ermetic pana la 2 saptamani.


cornulete fragede cu rahat

Produse recomandate

Din seria Horeca & Electrolux...

Aragazul PlusSteam

Aflati mai mult despre ce poate insemna noul aragaz Electrolux cu functia PlusSteam pentru familia dvs. Aflati cum puteti umple casa cu miros de paine proaspat coapta, ca la brutarie, sau cum fripturile devin mai aromate si mai suculente cu putin abur sau aflati cum puteti folosi cuptorul aragazului PlusSteam la conservarea alimentelor ca sa va bucurati de bunataturi si pe timp de iarna.