Clatite americane cu sfecla
Un strop de inspiratie
Sfecla poate fi consumata atat fiarta sau cruda, cat si coapta sau murata, precum garnitura, salata, in supa, bors sau chiar si in deserturi. Savureaza un mic dejun dulce, dar fara zahar: Clatite americane cu sfecla - o reteta propusa de Anca Lungu, food blogger.
Ingrediente
1 ou, 250 g de faina, 2 lingurite de praf de copt, 190 ml de suc de mere, 125 g de sfecla rosie fiarta
1 lingurita de scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, miere pentru servit
un praf de sare, unt
1. Cu un mixer se bat bine oul, faina, praful de copt si putina sare. Se toarna peste amestec sucul de mere si se mixeaza compozitia. Se rade sfecla rosie si se incorporeaza in amestec. Apoi se adauga scortisoara.
2. Se incinge o tigaie unsa bine cu ulei si se prajesc clatitele pentru aproximativ doua minute pe fiecare parte. Seveste-le la micul dejun cu putin unt si miere deasupra. Pofta buna!