Ingrediente
Pentru 15 bucati |
125 g de faina cernuta 250 ml apa o lingurita de sare 15 g zahar 100 g unt taiat cuburi la temperatura camerei 5 oua |
Pentru umplutura |
orice crema doriti frisca batuta fructe proaspete |
1. Se pune la fiert apa cu sarea, zaharul si cubuletele de unt. Cand incep sa fiarba se adauga faina, amestecand energic cu o spatula din silicon pana se obtine un aluat compact si omogen. Se lasa aluatul la racorit.
2. Se adauga 4 oua, unul cate unul, in aluatul racorit, amestecand energic pana la incorporarea totala. Nu se adauga urmatorul ou pana n-a fost bine integrat cel de dinainte! Se pune aluatul intr-un sprit si se formeaza mici gramajoare cu diametrul de 4-5 centimetri intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Nu uita sa lasi suficient loc intre ele, astfel incat sa creasca frumos.
3. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C, se seteaza functia de 75% caldura si 25% abur. Se bate cu putina sare cel de-al cincilea ou si se ung choux-urile cu ajutorul unei pensule. Se da tava la cuptor 15 minute la 200 de grade si apoi inca 20 minute la 170 de grade.
4. Se lasa choux-urile sa se raceasca, apoi se taie in doua si se umple fiecare choux cu crema preferata. Pentru a evita sa se inmoaie e preferabil sa umpli exact cate choux–uri urmeaza sa consumi. Pofta buna!