.

Cheesecake cu fructe de padure

Inveseleste-ti prietenii si familia cu acest desert nevinovat, numai bun de servit pe vremea mohorata: cheesecake-ul cu fructe de padure iti va readuce voia buna de la prima lingurita! 

Ingrediente

Pentru "blat"

250 g biscuiti cu lapte si cereale
150 g unt topit

Pentru crema

500 g branza ricotta
250 g mascarpone
coaja rasa de la o portocala
coaja rasa si sucul de la o lamaie
3 oua mari, ecologice
180 g smantana acra
150 g zahar

Pentru topping

300 g fructe de padure congelate (sau proaspete daca aveti)
50 g de zahar

Pentru glazura

240 g smantana acra
4 linguri de zahar
zeama de la o lamaie
blat cheesecake din biscuiti si unt

1. Macina biscuitii si amesteca-i bine cu untul topit, apoi pregateste tava: sa fie rotunda, cu un diametru de 24 de centimetri si neaparat sa aiba fundul detasabil. Unge-o bine cu unt, apoi tapeteaz-o cu un strat uniform de biscuiti si las-o sa se odihneasca deoparte vreo 20 de minute. 

crema cheesecake cu ricotta si mascarpone

2. Intre timp, pregateste crema de branza. Cu ajutorul robotului AssistentPro  amesteca ricotta cu mascarpone, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala pana obtii o consistenta cremoasa. Incorporeaza pe rand ouale, apoi smantana si zeama de lamaie. 

cheesecake

3. Toarna compozitia in tava, peste blatul din biscuiti si uita de el in cuptorul SteamBoost pentru 75 de minute. Foloseste programul cu 25% abur la 180 de grade Celsius.

cheesecake cu fructe de padure

4. Pentru glazura amesteca smantana cu zaharul si zeama de lamaie si toarn-o deasupra cheesecake-ului, dupa ce il scoti din cuptor. Baga tava inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute, dupa care lasa cheesecake-ul sa se raceasca inauntru, cu usa deschisa. Cand s-a racit de tot, baga-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a fi savurat impreuna cu sosul de fructe.


cheesecake cu fructe de padure

Produse recomandate