Ingrediente
Pentru "blat" |
250 g biscuiti cu lapte si cereale 150 g unt topit |
Pentru crema |
500 g branza ricotta 250 g mascarpone coaja rasa de la o portocala coaja rasa si sucul de la o lamaie 3 oua mari, ecologice 180 g smantana acra 150 g zahar |
Pentru topping |
300 g fructe de padure congelate (sau proaspete daca aveti) 50 g de zahar |
Pentru glazura |
240 g smantana acra 4 linguri de zahar zeama de la o lamaie |
1. Macina biscuitii si amesteca-i bine cu untul topit, apoi pregateste tava: sa fie rotunda, cu un diametru de 24 de centimetri si neaparat sa aiba fundul detasabil. Unge-o bine cu unt, apoi tapeteaz-o cu un strat uniform de biscuiti si las-o sa se odihneasca deoparte vreo 20 de minute.
2. Intre timp, pregateste crema de branza. Cu ajutorul robotului AssistentPro amesteca ricotta cu mascarpone, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala pana obtii o consistenta cremoasa. Incorporeaza pe rand ouale, apoi smantana si zeama de lamaie.
3. Toarna compozitia in tava, peste blatul din biscuiti si uita de el in cuptorul SteamBoost pentru 75 de minute. Foloseste programul cu 25% abur la 180 de grade Celsius.
4. Pentru glazura amesteca smantana cu zaharul si zeama de lamaie si toarn-o deasupra cheesecake-ului, dupa ce il scoti din cuptor. Baga tava inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute, dupa care lasa cheesecake-ul sa se raceasca inauntru, cu usa deschisa. Cand s-a racit de tot, baga-l la frigider pentru minim 3 ore inainte de a fi savurat impreuna cu sosul de fructe.