.
Cheesecake cu cocos si ananas caramelizat
Un desert cu o traditie straveche, cheesecake-ul sau prajitura cu crema de branza este reinventat in aceasta reteta #MakeLifeDelicious. Foloseste functia PlusSteam a aragazului pentru o coacere exceptionala de fiecare data cand vrei sa incerci reteta.
1. Se asaza pe fundul unei forme de tort de 20 cm hartie de copt unsa cu unt. Se bate untul pentru aluat cu zaharul intr-un mixer, pana cand se dizolva zaharul.
2. Apoi, se reduce viteza si se adauga fulgii de cocos si biscuitii. Amestecul astfel omogenizat se pune si se taseaza cu mana pe fundul formei de tort, si se da la cuptorul preincalzit la 160°C. Se lasa la copt 20 de minute, pana cand capata un pic de culoare. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
3. Se amesteca cu un mixer crema de branza si zaharul, pana cand se obtine un amestec cremos. Se adauga, pe rand, ouale, apoi faina. Se adauga smantana de cocos putin cate putin, pana cand amestecul se omogenizeaza, pentru a nu se produce bule de aer in aluat. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste baza din biscuiti. Se imbraca forma de tort in foile de aluminiu. Se preincalzeste cuptorul la 170°C. Se adauga apa in locasul special al cuptorului, se activeaza functia PlusSteam si se coace timp de 50 de minute, pana cand mijlocul prajiturii prinde culoare. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se desface forma, iar prajitura se lasa timp de cel putin doua ore, dar preferabil peste noapte, la frigider.
4. Inainte de servire, se taie ananasul felii, eliminand miezul tare. Se topesc zaharul si mierea intr-o tigaie. Se adauga romul si ananasul, se incalzeste compozitia pana cand se caramelizeaza ananasul, iar zeama capata consistenta unui sirop. Se lasa la racit, apoi se aranjeaza feliile pe tort.