1. Bate untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obţii o cremă de unt. Imediat ce este gata, adaugă gălbenușurile pe rând și adaugă vanilia, după care mai bate 10 minute.
2. Setează plita pe 53° C folosind senzorul și topește ciocolata. Între timp, bate și albușurile cu zahăr. Atenţie să nu baţi albușurile până la maximum, lasă-le să se umfle și în cuptor.
3. Imediat ce ciocolata este topită, albușul bătut și crema de unt gata, se omogenizează și se încorporează. După ce totul este amestecat, adaugă condimentele și făina, dar nu amesteca foarte tare, ci doar de jos în sus. Toarnă aluatul în 2 tăvi identice tapetate cu unt și făină și coace blaturile la cuptor, selectând doar ventilaţie și temperatura de 170° C, pentru 40min.
4. Cât se coc cele două blaturi, bate frișca cu mascarpone și zaharul pudră și prepară ganajul de ciocolată. Lasă smântâna să fiarbă, după care adaugă ciocolata și amestecă. Imediat ce blaturile sunt gata, poţi întinde gemul de caise pe primul blat, urmat de crema de mascarpone. Pune al doilea blat, acoperă totul cu ganaj de ciocolată și lasă-l la frigider să se răcească. Servește tortul de Crăciun alături de familie!