Ingrediente
(Pentru o tartă de 20 cm)
Pentru crustă:
50 g zahăr pudră, 130 g unt, 180 g făină, 10 g apă
Pentru crema custard:
25 g făină, 170 g zahăr, 100 g suc de lămâie, două ouă, un gălbenuș de ou, 1 g sare, coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru bezea:
2 albușuri de ou, 100 g zahăr, 35 g apă
Mod de preparare
1) Pregătiţi compoziţia pentru crustă
Folosiți Kitchen Assistent de la Electrolux pentru a procesa făina, zahărul pudră și untul în ceea ce seamănă cu firimiturile de pâine. Adăugați apă și procesați până când aluatul se prinde. Modelați aluatul într-o minge și acoperiți-l cu o folie de plastic. Lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 20 de minute. Apoi, preîncălziți cuptorul la 180°C.
Bateți și amestecați, pentru o coacere mai bună. Kitchen Assistent simplifică cele mai dificile sarcini, pentru ca dumneavoastră să aveţi mai mult timp de distracţie.
2) Coaceți Patè sucrée
Folosiți un făcăleț pentru a întinde aluatul pe o suprafață pe care ați presărat puțină făină. Tapetați cu aluat baza și pereții unei forme de 20 de cm de plăcintă cu bază detașabilă. Nu uitați să decupați marginile. Puneți forma tapetată în frigider pentru 30 de minute. Forma tapetată cu aluat este acum gata. Puneți-o în cuptor și coaceți timp de circa 10 minute sau până când devine aurie și rumenită. Puneți pe o parte.
3) Preparaţi bezeaua
Pentru bezea, combinați zahărul și apa într-o tigaie de sosuri și aduceți la punctul de fierbere. Imediat ce amestecul începe să fiarbă, prindeți de vas un termometru de prăjituri. După ce siropul ajunge la 110°C, bateți albușurile la viteză medie. După ce ajunge la 120°C, luați vasul de pe foc. Folosind inducția, ajungeți rapid și ușor la astfel de temperaturi înalte. Turnaţi siropul fierbinte în vasul cu spuma de albuș.
4) Tarta cu bezea perfectă
Bateți fără întrerupere amestecul de bezea pentru a împiedica tăierea ouălor. După ce ați adăugat tot siropul, continuați să amestecați până când bolul se simte rece la atingere, iar amestecul de bezea a ajuns la 37°C. Umpleți un poş cu bezea și țineți la frigider până când este gata de folosit.
5) Preparaţi crema custard
Pentru o umplutură extrem de fină pe bază de lămâie, amestecați coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie și făina pentru a crea o pastă. Într-un bol separat, amestecați ouăle, gălbenușul, sarea și zahărul. Apoi, bateți cu atenție, împreună, ambele amestecuri. Bateți până când obţineţi o compoziţie fină și turnați crema custard în crusta de tartă deja coaptă.
6) Daţi tartei culoarea cojii de lămâie
Turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului cu abur. Rotiți butonul de selectare la simbolul PlusSteam, încălziți cuptorul la 150°C și apăsați butonul PlusSteam, după care așteptați cinci minute. Coaceți timp de 20 de minute sau până când tarta se rumeneşte, devenind aurie. Lăsați tarta cu lămâie să se răcească complet și decorați cu bezea. În continuare, puteţi folosi o lampă cu gaz pentru a rumeni bezeaua și a adăuga puțină culoare.