Ingrediente
(Pentru un tort de ciocolată de 16 cm)
Pentru blat pandișpan:
3 ouă mari, 80 g zahăr, 30 g amidon de porumb, 40 g făină, 2 linguri de praf de cacao, 1,5 lingurițe de praf de copt
Pentru umplutura cu ciocolată neagră:
200 ml smântână dulce integrală, 90 g zahăr, 260 g ciocolată neagră mărunțită, 30 g unt
Mod de preparare
1) Pregătiţi amestecul
Bateți ouăle şi zahărul într-un bol până la dizolvarea zahărului. Turnați amestecul într-un blender și bateţi până când acesta își triplează volumul. Cu Kitchen Assistent, puteţi renunţa la clasicul tel. Cerneți amidonul de cartofi cu făina, pudra de cacao și praful de copt. Apoi, adăugați treptat ingredientele uscate peste compoziţia obţinută din ouă şi zahăr. Turnați aluatul într-o formă rotundă de 16 cm.
2) Adăugaţi abur pentru un blat pufos
Turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului cu abur. Rotiți butonul de selectare la simbolul PlusSteam, încălziți cuptorul la 180°C și apăsați butonul PlusSteam, după care așteptați cinci minute. Puneți amestecul în cuptor și coaceți timp de 25 de minute sau până când blatul este stabil. Puneți tortul pe un suport şi aşteptaţi ca acesta să se răcească complet înainte de a-l decora.
3) Pregătiţi o umplutură cremoasă
Aduceți smântâna dulce integrală și zahărul aproape de fierbere într-o tigaie pentru sosuri. Turnați amestecul fierbinte de smântână peste unt și ciocolata neagră făcută bucățele. Lăsați să se odihnească timp de două minute și apoi bateți amestecul cu un tel, până când acesta devine fin ca mătasea.
4) Asamblați tortul
Acum, tăiați tortul pe orizontală în două părți rotunde egale. Întindeți jumătate din umplutură peste o jumătate de tort. Puneți cealaltă jumătate de tort peste și întindeți restul umpluturii pe deasupra, până la margini. Puneți tortul în frigider timp de 20 de minute sau până când umplutura este fermă. Savurați și nu uitați să împărțiți cu cei dragi.