Ingrediente
Pentru aluatul fraged |
80ml ulei vegetal 100ml vin alb 300g faina alba 2g sare |
Pentru umplutura |
20g unt 100g bacon, tocat marunt 1 ceapa mica, tocata fin 2 bucati praz, taiate fasii 4 catei de usturoi, tocat fin 250ml smantana 35% 3 oua intregi 2 galbenusuri Sare si piper dupa gust |
1. Combina toate ingredientele pentru aluat intr-un bol si framanta scurt pana obtii un aluat omogen. Infoliaza si da la rece 30 minute. Dupa 30 minute, intinde pe masa de lucru usor infainata pana obtii un aluat de 3-4mm grosime. Asaza in tava si preseaza pe margini.
2. Pune o foaie de copt in tava, peste aluat, si toarna inauntru boabe de fasole sau orez. Coace in cuptorul aragazului PlusSteam, preincalzit la 180°C, cu functia PlusSteam activata, pentru 15 minute.
3. Intre timp, pregateste umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si adauga baconul, gatindu-l pana se aureste. Apoi, transfera-l intr-un bol, iar in grasimea ramasa in tigaie, adauga ceapa si usturoiul si gateste 2-3 minute sau pana se inmoaie si incep sa devina translucide. Adauga prazul si gateste cateva minute pana se inmoaie. Lasa la racit intr-un bol.
4. Amesteca ouale si galbenusurile cu o furculita, apoi toarna-le peste praz. Adauga si restul ingredientelor. Asezoneaza dupa gust daca consideri necesar.
5. Toarna in crusta de tarta partial coapta si continua sa coaci la 180°C pentru 30-35 minute sau pana devine aurie. Lasa la racit inainte de a felia.