.

Mini tarte cu sparanghel si ricotta

Un aperitiv mereu la indemana si extrem de usor de preparat: mini tarte cu sparanghel si ricotta. Foloseste un robot de bucatarie pentru aluat si nu vei depune niciun efort pentru aceasta reteta.

Ingrediente

Pentru aluat

60 g de unt
125 g de faina
40 ml apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura

250 g de ricotta
1 ou
sare
piper

Pentru topping

cateva fire de sparanghel proaspat
cateva rosii cherry
30 g de branza Cheddar pentru gratinat
marar proaspat pentru decor

 

1. Pune untul, faina, apa rece si sarea in bolul Asistentului de la Electrolux. Framanta aluatul de tarta folosind carligul special.

 

2. Imparte aluatul in 4 parti egale si intinde bucatile de aluat cu un sucitor. Asaza fiecare bucata in tavite speciale pentru mini tarte.

 

3. Incinge cuptorul la 180 de grade folosind programul de incalzire sus/jos. Asterne cate o bucata de hartie de copt peste fiecare tavita cu aluat si pune deasupra bile ceramice pentru copt sau, daca nu ai, pune boabe de orez sau fasole. Coace asa pentru 20 de minute aluatul de tarta. 

 

4. Amesteca branza ricotta cu ou si asezoneaz-o cu sare si piper. Umple cele 4 mini tarte cu aceasta compozitie, apoi asaza deasupra bucati de sparanghel, rosii cherry si branza Cheddar. 

 

5. Baga tavitele pentru inca 25 de minute la cuptor la aceeasi temperatura si pe acelasi program. Cu 3 minute inainte de finalul programului de coacere, selecteaza functia speciala de gratinat a cuptorului. 


mini tarte cu sparanghel si ricotta

Produse recomandate