Ingrediente
Pentru aluat |
60 g de unt 125 g de faina 40 ml apa rece un praf de sare |
Pentru umplutura |
250 g de ricotta 1 ou sare piper |
Pentru topping |
cateva fire de sparanghel proaspat cateva rosii cherry 30 g de branza Cheddar pentru gratinat marar proaspat pentru decor |
1. Pune untul, faina, apa rece si sarea in bolul Asistentului de la Electrolux. Framanta aluatul de tarta folosind carligul special.
2. Imparte aluatul in 4 parti egale si intinde bucatile de aluat cu un sucitor. Asaza fiecare bucata in tavite speciale pentru mini tarte.
3. Incinge cuptorul la 180 de grade folosind programul de incalzire sus/jos. Asterne cate o bucata de hartie de copt peste fiecare tavita cu aluat si pune deasupra bile ceramice pentru copt sau, daca nu ai, pune boabe de orez sau fasole. Coace asa pentru 20 de minute aluatul de tarta.
4. Amesteca branza ricotta cu ou si asezoneaz-o cu sare si piper. Umple cele 4 mini tarte cu aceasta compozitie, apoi asaza deasupra bucati de sparanghel, rosii cherry si branza Cheddar.
5. Baga tavitele pentru inca 25 de minute la cuptor la aceeasi temperatura si pe acelasi program. Cu 3 minute inainte de finalul programului de coacere, selecteaza functia speciala de gratinat a cuptorului.