.
Lipie cu ceapa caramelizata
Ceapa caramelizata este o garnitura excelenta pentru aceasta lipie crocanta, conferindu-i dulceata si intensitate.
Ingrediente - pentru 2 portii
375 g faina 250 ml lapte, nu prea rece 6 g drojdie uscata 1 lingurita zahar tos 3 linguri de ulei de masline 1 ceapa mare taiata subtire 1 lingura otet balsamic 1 lingurita cu varf zahar brun sare de mare |
|
Timp de pregatire |
65 min |
Setari cuptor |
200⁰C Umiditate: 700 ml apa |
Dificultate |
Redusa |
1. Pune sarea, faina, laptele, drojdia, zaharul si o lingura de ulei de masline intr-un bol. Framanta pana obtii un aluat moale, usor de modelat. Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa sa creasca timp de 30 de minute, pana cand i se dubleaza volumul.
2. In timp ce aluatul creste, asaza ceapa pe o hartie cerata unsa si stropeste cu uleiul de masline ramas, cu otet balsamic si cu zaharul brun. Gateste ceapa in cuptorul SteamBoost pentru 6-7 minute, pana cand se caramelizeaza. Foloseste setarea de Grill rapid, nivelul 4 al cuptorului si temperatura 220°C. In timpul gatirii, amesteca de doua ori, pentru o caramelizare uniforma.
3. Scoate aluatul din bol si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina. Intinde-l cu grija si asaza-l pe o hartie cerata unsa. Distribuie ceapa caramelizata peste aluat si presara sare de mare. Coace lipia setand cuptorul SteamBoost la 180°, cu 25% abur si caldura si un timp de coacere de 25 minute.