.

.

Lipie cu ceapa caramelizata

Ceapa caramelizata este o garnitura excelenta pentru aceasta lipie crocanta, conferindu-i dulceata si intensitate.

Ingrediente - pentru 2 portii

  375 g faina
250 ml lapte, nu prea rece
6 g drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
3 linguri de ulei de masline
1 ceapa mare taiata subtire
1 lingura otet balsamic
1 lingurita cu varf zahar brun
sare de mare

Timp de pregatire

65 min

Setari cuptor

200⁰C
Umiditate: 700 ml apa

Dificultate

Redusa

 

 

1. Pune sarea, faina, laptele, drojdia, zaharul si o lingura de ulei de masline intr-un bol. Framanta pana obtii un aluat moale, usor de modelat. Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa sa creasca timp de 30 de minute, pana cand i se dubleaza volumul.

 

2. In timp ce aluatul creste, asaza ceapa pe o hartie cerata unsa si stropeste cu uleiul de masline ramas, cu otet balsamic si cu zaharul brun. Gateste ceapa in cuptorul SteamBoost pentru 6-7 minute, pana cand se caramelizeaza. Foloseste setarea de Grill rapid, nivelul 4 al cuptorului si temperatura 220°C. In timpul gatirii, amesteca de doua ori, pentru o caramelizare uniforma. 

 

3. Scoate aluatul din bol si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina. Intinde-l cu grija si asaza-l pe o hartie cerata unsa. Distribuie ceapa caramelizata peste aluat si presara sare de mare. Coace lipia setand cuptorul SteamBoost la 180°, cu 25% abur si caldura si un timp de coacere de 25 minute.

Produse recomandate