.

.

Briose cu cartofi

Aceste briose cu cartofi au tot ce trebuie pentru a incepe ziua cu dreptul. 

Ingrediente

  5 cartofi dati la razatoare
1 ceapa medie, taiata marunt
100 g de faina
2 oua
branza rasa
12 felii de bacon
12 oua
Sare si piper
Ulei pentru uns tava

Timp de pregatire

20-22 min

Setari cuptor

200⁰C
Umiditate: 700 ml apa

Dificultate

Usor

 

1. Cartofii se dau pe razatoare, apoi se scurg de apa. Se mixeaza bine cartofii razuiti cu ceapa, cele 2 oua si faina. Se unge tava de briose cu ulei, pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca. Se iau cate 2 linguri din mixul obtinut si se distribuie uniform, in fiecare forma a tavii de briose.

 

2. Se coace la 200⁰ C pentru 15 minute, pana cand capata o crusta aurie, apoi se adauga putina branza rasa si bacon de jur imprejurul fiecarei forme din tava. Se adauga un ou intreg in mijlocul fiecarei forme si se reintroduce tava la cuptor, la 200⁰ C, pentru alte 5-7 minute. La final, dupa ce a fost scoasa tava din cuptor, se adauga sare si piper deasupra fiecarei briose.

Produse recomandate