Bucătăria Sustenabilă Electrolux
Bun venit în cadrul concursului de design „Bucătăria Sustenabilă Electrolux”!
Credem într-o bucătărie mai sustenabilă pentru viitor. Tehnicile de preparare a alimentelor și obiceiurile alimentare durabile sunt esenţiale pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătatea planetei noastre. În calitate de producător global de electrocasnice de uz casnic și lider în sustenabilitate, datoria noastră este să acţionăm responsabil. Cu ajutorul insight-urilor de pe piaţa de consum și soluţiilor inovatoare pe care le avem, ne dorim să încurajăm consumatorii să opteze pentru un stil de viaţă durabil. Cu toate acestea, dacă există un lucru cert în această provocare, este faptul că această luptă nu poate fi dusă doar de câţiva dintre noi. Avem nevoie de parteneri împreună cu care să dezvoltăm noi soluţii, iar acest concurs reprezintă o oportunitate foarte bună pentru a duce la îndeplinire obiectivul nostru.
Invităm arhitecţii, designerii și studenţii la arhitectură și design să realizeze o propunere (schiţă) de bucătărie sustenabilă care să îmbine armonios latura estetică cu cea funcţională, promovând în același timp comportamentele sustenabile cum ar fi de exemplu gătitul pe bază de plante.
Perioadă concurs: 22 mai – 30 noiembrie 2023
Obiectiv
Obiectivul tău este să explorezi felul în care spaţiul bucătăriei poate fi redefinit pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii trăiesc și gătesc în casele lor. În plus, bucătăria ar trebui să includă electrocasnice Electrolux.
Criterii esenţiale de evaluare
-
Evidenţiază
Evidenţiază importanţa gătitului pe bază de plante și impactul său pozitiv asupra sustenabilităţii și sănătăţii.
-
Descrie
Descrie cine locuiește în casă și cum se bucură de spaţiul bucătăriei luând în considerare nevoile, preferinţele și stilurile de viaţă specifice.
-
Încorporează
Încorporează electrocasnice Electrolux în viziunea ta de proiectare. Prezintă modul în care aceste aparate se integrează perfect cu designul general al bucătăriei, îmbunătăţind atât funcţionalitatea, cât și estetica.
Livrabile
Una-două imagini într-un format 16:9
Creează una-două reprezentări atractive din punct de vedere vizual (cum ar fi schiţe, randări sau diagrame) care să prezinte conceptul tău de design sustenabil al bucătăriei. Imaginile ar trebui să comunice în mod eficient elementele cheie ale designului, inclusiv estetica, funcţionalitatea și integrarea electrocasnicelor Electrolux.
O scurtă descriere a conceptului
Realizează o descriere scrisă concisă a conceptului tău de design. Acest text ar trebui să ofere o scurtă privire de ansamblu asupra viziunii pentru bucătăria sustenabilă, subliniind consideraţia acordată durabilităţii, esteticii, funcţionalităţii și gătitului pe bază de plante.
Premii
Premiile campaniei:
Primul câștigător va primi un set compus din o plită combo hob Electrolux (KCC85450) și un cuptor cu abur Electrolux (KOAAS31WX). Valoarea totală a premiului este 11.983.3 lei (TVA inclusă).
Iar următorii zece câștigători vor primi câte un robot de bucătărie Electrolux (EKM5570), cu o valoare unitară de 1.024,59 lei (TVA inclusă).
Așteptăm cu nerăbdare să primim propunerile inovatoare pentru o bucătărie sustenabilă!
Juriu
-
Mathieu Rivière
Principal Designer
Research in Design
Experience Innovation
Electrolux Sweden -
Iga Slowik
Senior Designer
Research in Design
Futures & Foresights
Electrolux Sweden -
Eliza Yokina
Membru fondator al Asociaţiei "De-Arhitectura"
Senior partner la Cumulus