JamilaCuisine ne prezintă reţetele pe care le gătește cu mare drag în familie, ori de câte ori are ocazia. Urmărește reţetele video mai jos și află cum reușește să îmbine aromele marocane cu gusturile românești.
Tort de post cu căpșuni
Această rețetă de tort cu căpșuni de post este potrivită pentru perioadele de post și pentru cei vegani sau vegetarieni. Blatul este delicios și ușor umed, iar crema, simplă și gustoasă, este bogata în aroma căpșunilor. Adăugarea căpșunilor proaspete în compoziție face tortul absolut delicios.
Prăjitura Greta Garbo
Astăzi vom pregăti o delicioasă prăjitură cu foi fragede, umplută cu dulceaţă de caise și îmbogăţită cu multă nucă măcinată. Este un desert extrem de savuros, ideal pentru sărbători și pentru diverse alte momente speciale. Ușor de făcut, se topește în gură și cu siguranţă va fi pe placul întregii familii.
Turte de Crăciun cu nucă
Acest desert este potrivit pentru perioadele de post, fiind bogat în nucă, parfumat și ușor de preparat. Pentru aluat, va trebui să avem la îndemână 500g de făină, 300ml de apă și o cantitate mică de sare; aluatul este similar celui folosit pentru pâine, dar fără drojdie. În ceea ce privește umplutura, avem nevoie de 600g de nucă măcinată, coaja rasă de la 2 lamai și 150g de zahăr pudră. Pentru sirop, se vor utiliza 750ml de apă, 300g de miere și 2 linguri de esenţă de lămâie. Pentru detalii suplimentare, urmărește reţeta video. Poftă bună!
Prăjitura deșteaptă cu dovleac
Savurează prăjitura cu un gust perfect de dovleac și o aromă minunată de scorţișoară, foarte simplu de realizat iar prepararea ei nu durează deloc mult. Urmărește video pentru reţeta pas cu pas. Recomandarea este să lăsăm prăjitura la răcit câteva ore, apoi peste noapte la frigider. Poftă bună!
Gogoșari în sos de muștar cu miere pentru iarnă
Secretul unei reţete grozave de gogosari muraţi constă în echilibrul perfect al aromelor. Combinaţia de muștar cu miere creează un amestec armonios care adaugă o nouă dimensiune murăturilor tale. Acest sos dulce-acrișor nu este doar delicios, ci și incredibil de versatil. Va asorta excepţional fripturile, însă gustul său poate oferi o notă unică oricărui fel de mâncare pe care îl însoțește. Poftă bună!
Prăjitura cu căpșuni si lămâie
Începutul verii este momentul ideal pentru a savura o prăjitură cu căpsuni și lămâie. Pentru această delicioasă prăjitură ai nevoie de cel puțin jumătate de kilogram de căpșuni proaspete. În plus, poţi adăuga orice alt ingredient preferi, cum ar fi ciocolată, nuci sau stafide. Așadar poţi personaliza reţeta după gustul tău.
Drob cu carne de pasăre și ficat
"Reţeta de drob cu carne de pasăre și ficat este ideală pentru cei care nu sunt fani ai cărnii de miel și ai drobului de miel. După ce l-aţi copt, lăsaţi-l să se răcească la temperatura camerei, apoi puneţi-l în frigider. Cu cât e mai bine răcit, cu atât va fi mai ferm și se va tăia mai frumos."
Secretul cozonacilor perfecţi!
Vrei să afli secretul Jamilei pentru cozonaci pufoși și plini de arome? Urmărește acest video. La cât mai mulţi cozonaci perfecţi!
Tartă cu fructe de pădure
"Tarta cu fructe de pădure și cremă de vanilie este desertul cu care nu vei da niciodată greș. Pentru a avea o crustă super fragedă este nevoie de unt gras cu 80% grăsime, care să fie foarte rece. Nu folosi margarină, nici un unt cu mai puţină grăsime pentru că rezultatul nu va fi același. Pune tarta la frigider pentru cel puţin 12 ore înainte de a o servi și va fi perfectă!"
Scrisori de dragoste cu fructe de pădure
"Oricine se bucură atunci când primește cadou un desert făcut cu multă dragoste. Reţeta de scrisori de dragoste cu fructe de pădure este ideală pentru Dragobete, dar nu numai. Le puteţi face și de 1 Martie sau de Ziua Femeii. Sunt ideale pentru a le oferi cadou celor pe care ii iubiţi cel mai mult."
Cozonac cu smântână și umplutură de nucă
"Ca de obicei trebuie să aveţi ingrediente de bună calitate, iar dacă respectaţi cei câţiva pași, iese bine de fiecare dată. Adaosul de smântână face cozonacul să se păstreze moale și pufos pentru mai multe zile. Aveţi mereu grijă la temperaturi, daca opăriţi drojdia nu va mai crește maiaua și nici cozonacul."
Ciorbă de fasole verde, o ciorbă foarte gustoasă cu multe legume
"Reţeta de ciorbă de fasole verde sau de fasole păstăi este una simplă, gustoasă și ușor de preparat. Mie imi place foarte mult fasolea verde și o folosesc destul de des în preparatele mele. Îmi place să gătesc această ciorbă de fasole verde atunci când vreau o mâncare usoară, fără carne dar și foarte gustoasă. Neconţinând carne, va trebui să-i adăugaţi destul de multe legume, pentru ca ciorba să fie gustoasă și aromată."
Zacuscă de pește macrou
"Îmi place zacusca de macrou pentru că este gustoasă, are mult pește și nici nu este greu de făcut. Eu am folosit macrou, însă puteți pune orice pește vă place."
Mini tarte cu aluat de foietaj și fructe de pădure
"Ce-mi place la reţeta de mini tarte cu aluat de foietaj și fructe este faptul că e foarte simplă și foarte ușor de preparat. Nu necesită multe ingrediente și e gata pentru a fi pusă la cuptor în cel mult 15 minute. Cel mai important este să lucraţi repede cu aluatul pentru că are unt în compoziţie și se înmoaie foarte ușor."
Prăjitura limonadă cu zmeură
"Prăjitura limonadă cu zmeură este incredibil de gustoasă și se face foarte ușor. Este dulce-acrișoară, are un blat fraged și o cremă fină. O puteţi prepara cu orice fructe vă plac, iar copiii o vor adora."
Pască fără aluat
"Pasca fără aluat cu mac și lămâie, o reţetă simplă, delicioasă și aromată, perfectă pentru masa de paște. Are o umplutură delicioasă de brânză și o cremă de mac extraordinară. Nu are aluat și se face foarte ușor." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Tocăniţă de ceapă
"Tocaniţa de ceapă cu pui, o reţetă tradiţională foarte gustoasă și aromată. Nu se face greu, nu necesită multe ingrediente și se poate servi cu piure sau mamaliguţă. Este bun și în varianta fără carne, iar vara se poate prepara cu roșii proaspete. E un deliciu!" - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Eclere cu ciocolată
"Aceste eclere cu ciocolată îmi aduc aminte de cele pe care le facea mama mea, eclere la fel de mari și groase, nu cum sunt acum cele din comerţ, subţiri și perfecte. Acestea sunt eclere făcute în casă și arată foarte bine, sunt aproape gigantice, foarte gustoase și pline de cremă." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Saramura de pește
"Este un preparat foarte gustos, aromat și ușor de făcut. Saramura de pește se poate servi cu mămăligă caldă, foarte moale sau chiar cu pâine. Puteți să incercați și voi rețeta mai ales in zilele de dezlegare la pește și sper să vă fie de folos."- Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Mălai la cuptor
"Rețeta de Mălai la cuptor sau Mălai - prăjitura copilăriei mele, cum o mai numim noi, este foarte gustoasă si deasemenea apreciată în familia mea. Este o rețetă simplă și ușor de pregătit, iar mălaiul la cuptor poate fi servit cu smântână, brânză, sarmale, piftie. Este un preparat care se facea la praznice, la sărbători, era ca un cozonac din Mehedinți." - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Dulceaţă de ardei iute
„Această dulceaţă de ardei iute este perfectă pentru mâncăruri. Se poate folosi la fripturi, și la carne în general. E minunată cu brânzeturi, merge perfect în sandwich-uri. O puteţi adăuga și în anumite mâncăruri, așa cum sunt cele asiatice, de exemplu.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Prăjitură delicioasă cu afine
„Reţeta de prăjitură cu afine și cremă de brânză este perfectă pentru dulcele de weekend sau pentru ocaziile în care aveţi în frigider fructe pe care nu doriţi să le risipiţi. Mie mi se întâmplă frecvent să-mi rămânî fructe în frigider și caut variante pentru a le folosi. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Zaalouk sau zacuscă marocană cu vinete
„Reţeta de zaalouk sau de zacuscă marocană am încercat-o cu mulţi ani în urmă, când am ajuns pentru prima dată în Maroc. Acolo am descoperit o întreagă cultură a aperitivelor. [...] Acest preparat se aseamănă cu zacusca românească, doar că nu are ceapă, ci usturoi. Mai are evident și condimente, și ulei de măsline extravirgin. Se face în diferite feluri în Maroc, însă eu am ales reţeta pe care soacra mea o folosește de mulţi ani. Unele reţete au vinetele fierte la abur, unele au ardeiul crud. Unele nu au deloc ardei gras, ci iute. Fiecare gospodină are varianta ei și o pregătește în alt mod.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Prăjitură savarină la tavă
„E genul de desert perfect pentru vară, însiropat, cu jeleu natural de căpșuni și frișcă fină și aerată. Eu iubesc savarinele încă din copilărie. Se numără printre prăjiturile mele preferate, iar tata ni le cumpăra mereu de la cofetărie când eram copii. Ne băteam pe ele și visam să avem atât de multe savarine încât să nu se termine niciodată. Îmi plac și astăzi la fel de mult, însă nu le mai cumpăr, ci prefer să le fac în casă. Folosesc frișcă naturală, nu pun prea mult zahăr și nici jeleu din plic. Sunt mult mai sănătoase și mult mai gustoase ca varianta pe care o găsesc în cofetării. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Orez cu creveţi în stil asiatic
„Reţeta de orez cu creveţi în stil asiatic este foarte iubită în familia mea. Nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică și o gătim destul de des. Mie imi place pentru că e gustoasă, se face ușor și e săţioasă. În plus, este și sănătoasă pentru că are multe legume și puţine grăsimi.” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)
Friptură fragedă de miel cu legume la cuptor
„Reţeta de friptură de miel cu legume este una pe care o fac foarte des pentru familia mea. Soţul meu iubește acest tip de carne, așa că cel puţin o dată pe lună [...] fac o tavă mare din această minunăţie aromată. Am combinat mereu condimentele marocane cu gusturile românești pentru a avea un fel de fusion între cele două bucătării. Această friptură este ideală pentru Paște și arată perfect pe orice masă de sărbătoare. ” - Geanina Staicu Avram (JamilaCuisine)