Produs
Cuptoare cu abur - retete
Soluţie
Gătirea peștelui într-un cuptor cu abur este la fel de simplă pe cât este acesta de gustos. Aburul menține peștele fraged iar întregul proces de gătire este rapid și foarte ușor.
Cum să obții un pește gustos
În general, recomandarea este să gătiți la o temperatură mai scăzută mai ales când vine vorba de fileuri de pește. Încercați să mențineți temperatura în jurul valorii de 80 ° C atunci când gătiți cu abur fileurile de pește. Durata gătirii peștelui în cuptorul cu abur variază. Sfatul profesioniștilor este să folosiți o sondă, astfel încât să puteți urmări temperatura din interior, aceasta fiind diferită în funcție de tipul de pește.
Nu există un tip de pește perfect pentru gătirea cu abur, încercați să găsiți tipul dvs. favorit! Un sfat util este să înfășurați fileul de pește în ceva înainte de a-l găti, de exemplu varză, sfecla elvețiană sau alge. Puteți încerca, de asemenea, să adăugați câteva condimente și ulei pentru a obține și mai multă aromă.
Gătirea peștelui
Pește întreg
Atunci când gătiți la abur peștele întreg folosiți un nivel de umiditate ridicată sau medie, gătitul blând împiedicând ca peștele să se desfacă în bucăți înainte de a se prepara complet.
Rețetă: Biban de mare în crustă sărată
Ingrediente pentru două persoane
2 bucăți întregi de biban de mare (400 gr. fiecare), 2 kg sare aromată
Ingrediente pentru sare aromată
2 kg sare grunjoasă, 1 lămâie, 10 boabe de piper roz (uscate), 20gr plante aromatice amestecate (salvie, rozmarin și cimbru)
Accesorii: tavă emailată
Serviți cu garnitură la alegere, de exemplu cartofi prăjiți sau legume
Pași pentru pregătirea sării aromate:
Spălați și uscați bine plantele aromatice și tocați-le.
Într-un bol, amestecați ierburile cu sarea grunjoasă, cu coaja rasă de la lămâie și cu boabele de piper roz.
Puneți amestecul pe o tavă și coaceți la 120 ° C, timp de 40 min. Lăsați să se răcească.
Pași pentru pregătirea bibanului de mare în crustă sărată:
Curățați peștele, spălați-l sub apă curgătoare și uscați-l bine.
Întindeți un strat de sare pe fundul tăvii, așezați bibanul de mare și acoperiți-l complet cu restul de sare aromată.
Setare de gătit: în funcție de cuptorul dvs. (cu sau fără funcția Steamify)
- Functia Steamify la 130 ° C timp de 20 min Nivel: 2 sau
- Umiditate ridicată la 130 ° C pentru 20 min Nivel: 2
Gust deosebit, ușor de obținut
Cuptoarele Electrolux cu funcția SteamBoost oferă trei niveluri de abur, precum si programe dedicate pentru coacere și rumenire, precum și un program prin care puteți adauga doar abur în proporții diferite, pentru obtinerea gustului dorit.