Problema:
- Apa ajunge pe podeaua bucatariei cand folosesc cuptorul
Se aplica la:
- Cuptor
Solutie:
1. Daca apa ajunge pe podeaua bucatariei cand folosesti cuptorul, inseamna ca se formeaza prea mult condens in timpul gatirii.
2. Prea multa apa folosita la rumenirea unei bucati mici de carne intr-o tava mare, rezulta in evaporarea prea rapida a apei si gatirea carnii cu caldura uscata.
- Foloseste o tava de cuptor mai mica, potrivita pentru dimensiunea bucatii de carne.
- Alternativ, asaza friptura direct pe raft si pune in tava de sub ea o farfurie termorezistenta de aceeasi dimensiune ca bucata de carne, pentru a colecta sucurile acesteia.
3. Folosirea aerului fierbinte pentru rumenire va genera o evaporare mai mare.
- Aerul fierbinte care circula in cavitatea cuptorului genereaza mai mult abur.
- Cand aerul fierbinte este folosit pentru gatit, preparatul se va usca si mai mult.
- Optional: adauga putina apa, nu mai mult de 200 - 400 ml. Nu adauga apa in plus in timpul coacerii.
3. Cand gatesti preparate care genereaza multa umiditate, foloseste caldura de la elementele de incalzire de sus si de jos.
4. Pentru a determina exact natura problemei, iti recomandam sa sa contactezi un centru service pentru a verifica cuptorul.