Rezultate crocante, gustoase, cu ulei puțin.
Somon cu condiment de ardei gras și portocaliu
ingrediente:
- 600 g fileuri de somon, de preferință pe piele
- 1 lingură de ardei
- Zest de la 1 portocaliu
- 1 lingură de sare
Metodă:
- Tăiați somonul în patru bucăți egale.
- Zdrobiți ardeiul.
- Cojiți stratul exterior al portocaliei cu un zester sau razătoare.
- Amestecați ardeiul, sare și portocala.
- Frecați somonul și lăsați-l timp de 15 minute.
- Prăjiți somonul în friteuza cu ajutorul programului Fish.
- Tăiați portocala și stoarceți puțin suc de portocale deasupra somonului fiert.
Cartoful dulce se prăjește cu aioli
ingrediente:
- 2 cartofi dulci mari
- 1 lingură de sare
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură de coajă de lămâie
- 200 ml ulei de gătit
- 1 vârf de ardei cayenne
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de sare
Metodă:
- Cojiți și feliați cartoful dulce în fâșii de 0,5 cm.
- Prăjiți fâșiile folosind programul French Fries.
- Pentru aioli: amestecă usturoiul, gălbenușul de ou și coaja de lămâie cu un amestecător de mână într-un amestec uniform.
- Se toarnă în ulei mărunt amestecând continuu. Continuați să amestecați până se îngroașă.
- Condimentează cu sare și piper cayenne.
Legume prăjite
ingrediente:
- 1 vinete
- 1 dovlecel
- 1 ardei roșu
- 10 sulițe de sparanghel verde
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură de sare
- 2 lingurițe de cimbru proaspăt tocat
- 1 vârf de ardei negru
Metodă:
- Tăiați vinetele și dovlecelul în felii de 1,5 cm și tăiați ardeiul în bucăți de 2x2 cm.
- Scoateți partea inferioară a sparanghelului.
- Condimentează toate legumele, cu excepția sparanghelului, cu ulei de măsline, sare, piper și cimbru tocat.
- Prăjiți legumele cu programul Legume în friteuza cu aer.
- Adăugați sparanghelul la restul legumelor la jumătatea timpului de gătit.
Tamburele de pui crocante
ingrediente:
- 6 baghete de pui
- 3 ouă, bătute cu 1 lingură de apă
- 100 g făină
- 200 g panko sau pesmet obișnuit
- 1 lingură de sare
- 1 vârf de ardei negru
- 1 linguriță de ardei praf.
Ingrediente pentru aioli chili:
- 200 g aioli
- 1 lingură de chili proaspăt tocat
- 1 lingură de chimen măcinat
Metodă:
- Amestecă împreună făina, sarea, ardeiul i piperul negru.
- Pâineți tocanele de pui, scufundându-le mai întâi în amestecul de flori, apoi în amestecul de ou și apoi în pesmetul.
- Întindeți toboșele în mod uniform în coșul de friteuza cu aer și prăjiți-le cu programul Drumstick.
- Se servește cu aioli chili.
Pui intreg umplut cu lamaie si usturoi
ingrediente:
- 1 pui întreg, 1,2 kg
- 1 lamaie
- 1 bulb de usturoi
- 1 lingură sare
- 1 lingură piper negru
Metodă:
- Tăiați lămâia pe jumătate.
- Umpleți puiul cu lămâia și usturoiul și frecați puiul cu sare și piper.
- Puneți puiul în coș și prăjiți cu programul Whole Chicken.
- Lăsați puiul să se odihnească 10 minute după gătit.
Friptură
ingrediente:
- 225 g friptură întrecot / solvită
- 1 ciupire sare
- 1 vârf de ardei negru
- 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
Metodă:
- Condimentează carnea de vită pe ambele părți cu sare, piper și rozmarin.
- Puneți carnea de vită în friteuza și prăjiți-le în programul Carne.
- Lăsați carnea de vită să se odihnească 5 minute după terminarea programului.
- Serviți cu sulițe de sparanghel.
Pizza Margarita
Aluat:
- 15 g drojdie proaspătă
- 125 ml apă călduță
- 1 vârf de sare
- 300 g făină de grâu
Frământați toate ingredientele pentru aluat timp de 10 minute. Acoperiți vasul și lăsați 30 de minute să se dovedească, ar trebui să se dubleze ca mărime.
Sos de tomate (amestecat la rece):
- 200 g roșii conserve
- 1 cui de usturoi
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 vârf de ardei negru
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ciupire sare
Se amestecă toate ingredientele cu un blender de mână.
topping:
- brânză mozzarella
- Frunze de busuioc
- 2 linguriți ulei de măsline
Rotiți aluatul la o dimensiune potrivită pentru coș. Întindeți sosul de roșii uniform pe aluat, deasupra cu mozzarella și busuioc. Coaceți-vă pe programul Pizza. Amestecă uleiul de măsline peste pizza proaspătă coaptă.
Muffin cu afine (6 buc)
Brioşă:
- 200 g făină de grâu
- 100 g zahăr
- 1 lingura de bicarbonat de sodiu
- 15 g unt
- 75 ml lapte
- 1 ou
- 100 g afine congelate
- 1 lingură de zahăr
Topirea pesmetului:
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de ovăz
- 1 lingură de unt
- 1 lingură făină de grâu
Metodă:
- Topiți untul și amestecați împreună cu laptele și oul.
- Se amestecă toate ingredientele uscate și apoi se adaugă amestecul de lapte.
- Amestecați afine și zahărul înghețat și apoi adăugați-le la celelalte ingrediente.
- Amestecă ingredientele pentru topping.
- Turnați amestecul de briose în căni mari de briose, de preferință cupe de silicon.
- Adăugați topping-ul deasupra brioșelor.
- Coaceți brioșele în friteuza cu aer din programul Muffin.