Ingrediente
(Pentru cinci porţii a câte 100 g)
400 g smântână dulce integrală, 6 gălbenușuri de ou, 80 g zahăr, o păstaie de vanilie (miezul)
Mod de preparare
1) Amestecaţi ingredientele pentru crème brûlée
Folosiți Kitchen Assistent pentru a amesteca zahărul, smântâna dulce, miezul păstăii de vanilie (răzuit) și gălbenușurile de ou până când obţineţi o compoziţie omogenă. Apoi, turnați amestecul în vase ramekin pentru cuptor.
Bateți și amestecați pentru a coace mai bine. Asistentul nostru ușurează cele mai dificile sarcini, pentru a avea mai mult timp pentru cele distractive.
2) Pregătiți cuptorul
Dacă folosiţi abur în prepararea acestui desert, se păstrează aroma subtilă de vanilie și consistența specifice lui. Trebuie doar să turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului cu abur. Rotiți butonul de selectare la simbolul PlusSteam, încălziți cuptorul la 120°C și apăsați butonul PlusSteam. Apoi, timp de 5 minute, vă puteţi relaxa.
3) Coaceţi şi caramelizaţi
După trecerea celor cinci minute, puteţi introduce compoziţia pentru crème brûlée în cuptor. Coaceți timp de 30 de minute sau până când compoziţia se păstrează uşor moale doar în centru. Apoi, lăsați la răcit în frigider timp de cel puțin trei ore, până când desertul devine ferm. Presărați zahăr peste crème brûlée și caramelizați-o, arzând-o cu o lampă cu gaz. Aceasta va asigura budincilor dumneavoastră un strat crocant la suprafaţă. Bon appétit!