Ingrediente
Pentru aluat |
260g de faina 3,5g de drojdie uscata 1 lingurita de sare 3 linguri de ulei de masline 150 ml apa calduta |
Pentru topping |
50ml suc de rosii 250g de mozzarella Masline kalamata fara samburi Rosii prunisoara feliate Cateva frunze de busuioc proaspat Rucola Prosciutto crudo |
1. Pune faina, sarea si drojdia uscata in bolul asistentului de la Electrolux. Foloseste accesoriul pentru framantat aluaturi si adauga treptat apa calduta. Spre finalul framantarii, adauga uleiul de masline si aluatul blatului de pizza este gata!
2. Intinde o foaie cu grosimea de jumatate de centimetru si decupeaza cercuri mai mici sau mai mari (dupa preferinte) cu ajutorul unui pahar sau a unui bol potrivit. Asaza bucatile de aluat pe o tava asternuta cu hartie de copt (sau pe piatra de copt din kitul pizza) si unge-le cu suc de rosii.
3. Presara bucatele mici de mozzarella, felii de rosii si felii de masline pe o parte dintre viitoarele mini pizza.
4. Baga tava in cuptor si selecteaza programul special pentru copt pizza. La finalul programului, scoate tava din cuptor. Pune rucola si prosciutto crudo pe bucatile de pizza pe care ai pus doar suc de rosii si mozzarella. Pe celelalte presara frunzulite proaspete de busuioc.